Balogh-Marques Évi- jógaoktató ( kismama és babás jógák,babamasszázs)

Balogh Marques Évi

Életem első jógaórájára 2009ben tévedtem be véletlenszerűen, és bár különböző mozgásformák mindig is fontos szerepet játszottak az életemben, hamar éreztem, hogy megtaláltam a helyem. Második gyermekem születése után érett meg bennem a gondolat, hogy nemcsak gyakorolni, hanem oktatni is szeretném a jógát. Az elképzelésem az volt, hogy elsősorban gyermekeknek szeretnék órákat tartani, ehhez azonban az alapoknál kezdve elsőként egy 200 órás felnőtt hatha jógaoktatói képzést vegeztem el, 2015ben. Ezt sorban követte a kismama flow és babás-, gyermekjóga-, 300 órás felnőtt jógaoktatói, valamint babás jóga mozgásfejlesztéssel képzés. Azt gondolom, hogy nagyon fontos már a várandósság alatt elültetni a mozgás szeretetének és fontosságának csíráját az anyukák fejében. Jelenleg a gyermekvárás időszakától kezdve a babás korszakon át, egészen iskolás korig tartok órákat. Nagyon szeretek gyermekekkel foglalkozni, úgy érzem természetes közeg nekem az ő világuk. Nem kérdés, hogy számukra mekkora jelentőséggel bír a rendszeres testmozgás. A mozgás szeretetét a jógával kombinálva, mesés elemekkel átszőve csempészem bele a mindennapjaikba. A legnagyobb elismerés és inspiráció pedig a sok őszinte mosoly és kacagás, amit Tőlük kapok.

Szeptembertől a Pacsirtában a következő óratípusokkal készülök nektek:
- kismama flow: a várandósság 12. hetétől várom szeretettel a kismamákat. Foylamatosan áramló mozgásban átmozgatjuk az egész testet, különösen fókuszálva a leggyakoribb fizikai kellemetlenségekre amik a babavárás során felmerülhetnek. A mozgással már a pocakban fejlesztjük a babák idegrendszerét.
- páros szülésfelkészítő tanfolyam: a workshopra a harmadik tirmeszterben járó anyukákat és kísérőjüket várom. Egyszeri 3 órás workshop, ahol az elméleti áttekintés mellett vajúdópozícíókat, légzés- és masszázs technikákat nézünk át a vajúdás és szülés csodálatos folyamatára készülve.
- komplex szülésfelkészítő tanfolyamok: ezt a 4x120 perces programot a kismamáknak ajánlom kísérő nélkül, betöltött 12. hét után. 4 héten át 4 téma köré csoportosítva beszélgetünk olyan témákról mint a szülésre való lelki és fizikai felkészülés, gátizomtorna, gyermekágyas időszakra vonatkozó gyakorlatok, szoptatás stb. Minden alkalommal 45 perc aktív jógázással át is mozgatjuk magunkat.
- babás jóga: erre az órára az anyukákat babájukkal együtt várom (8 hetes kortól). Az óra fő fókusza az anyukák átmozgatása, különös figyelmet szánva a szülés utáni regenerációnak (pl has izmai, gátizmok), illetve a kisbabás lét alatt leginkább igénybe vett területeknek (vállak, karok, hát). Közben természetesen a babákkal is foglalkozunk, őket is bevonva a gyakorlásba. Az óra nagyon jó lehetőség a szocializáció gyakorlására a piciknek.
- babamasszázs: az óra fő témája a babamasszázs. Többféle technikát ismerünk meg, körülbelül 20-30 percben. Ezt követően teret adunk a beszélgetésnek. Igyekszünk mindig egy-egy témát körbejárni, ami a kisgyermekes időszakban leginkább foglalkoztatja az anyukákat. 7 hetes kortól lehet érkezni a babákkal.

© 2020: Pacsirta Mozgásfejlesztő Kuckó | Awesome Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress