Oczella Petra- TSMT terapeuta

Tanulmányaimat Szegeden a Juhász Gyula Pedagógusképző Karán végeztem, gyógypedagógia szakirányokon. Már ekkor tudtam, hogy mozgásterápiával szeretnék foglalkozni, így 2016-ban a BHRG Alapítványnál TSMT (Tervezett Szenzomotoros Tréning) képzésen vettem részt.
A Pacsirta Mozgásfejlesztő kuckóban otthoni és kiscsoportos szenzomotoros fejlesztést tartok 0-12 éves korig. Munkám során igyekszem minden gyermeknek életkor és képességnek megfelelő, személyreszabott terápiát adni, amit a gyermek úgy él meg, mintha játszana. Nagy hangsúlyt fektetek a szülők tanítására. Mindig szánok időt a kérdések megválaszolására, mert fontosnak tartom, hogy a szülő értse mit miért végzünk a gyermekkel.

A fejlesztést megelőzi egy állapotvizsgálat, mely segítségével felmérem a gyermekek idegrendszeri érettségét, így még hatékonyabban tudok fejlesztő és erősítő feladatsort betanítani a gyermeknek és szülőnek. Fontosnak tartom az otthoni tornázás során a fokozatosság elvét,a sikerélményhez kerülést, hogy a gyermekek motiváltak legyenek, élvezzék a tornát,miközben a szülők aktívan részt vesznek saját gyermekük fejlesztésében.

© 2020: Pacsirta Mozgásfejlesztő Kuckó | Awesome Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress